Rota Line

ROTA LINE: Per laag verouderen van betonstraatstenen

De Rota Line veroudert stenen per laag op de productieplank in het bestaande pakketteersysteem.

In bestaande pakkettering

De machine kan eenvoudig over de bestaande afzetbaan geplaatst worden, direct achter de zaklift. De stenen kunnen een dag na productie behandeld worden. De planken worden met stenen door een snelle schaarlift in de machine gebracht en na behandeling weer terug op de baan geplaatst. Hierna kunnen de bestaande samendrukker, omsnoeringsmachine en pakketteerklem hun werk doen.
De Rota Line vergt dus geen grote ingrepen in het bestaande systeem en geen extra mankracht. Met deze machine worden de kosten voor het verouderen per m2 drastisch omlaag gebracht.

Eenvoudig en snel resultaat

De machine beschikt over een beperkt aan instelbare parameters.  Dit maakt de machine zeer vergevingsgezind: de machine is eenvoudig te bedienen en produceert altijd het gewenste resultaat of verouderingsbeeld.

Zeer mooi verouderingbeeld

Het proces geeft een zeer mooi en goed verkoopbaar verouderingsbeeld. De randen van de stenen worden onregelmatig gebroken en er ontstaan chaotische krassen op het oppervlak. Dit resulteert in een licht getrommeld effect waarbij het oppervlak van de steen tot leven komt.
Naast kleine formaten is het mogelijk om grote formaten en wildverband te verouderen.

De machine kan voorzien worden van een stofafzuiging en geluidomkasting.

Klik hier voor foto´s van de machine en hier voor een video van de machine in bedrijf.